Ricotta z bazyliowym pesto
Składniki:
? 250 g świeżego sera ricotta ? 4 łyżki Ponti Pesto alla Genovese ? 2 pory ? 3 ziemniaki ? 20 czarnych oliwek Serpis ? pieprz i sól ? oliwa z oliwek extra virgin Olitalia Sposób przygotowania: Obierz i ugotuj ziemniaki. Na oliwie z oliwek zeszklij pokrojonego w krążki pora i dodaj pół szklanki wody. Posól i duś ok. 10 minut. Zmieszaj świeżą ricottę z Pesto Ponti alla Genovese. Dopraw do smaku. Napełnij 4 miseczki masą z ricotty i wstaw je do lodówki do ochłodzenia. Na 4 talerze wyłóż porcję pokrojonych ziemniaków, duszonego pora i czarnych oliwek. Dodaj kopczyki z serka ricotta i udekoruj kroplami oliwy z oliwek i świeżo zmielonym pieprzem. |