Deserowa zabawa, czyli Zabajone mango - Przepis
Zabajone mango (2 porcje)
Składniki 4 żółtka z jajka ekologicznego (L) 3 łyżki drobnego cukru 5 łyżek soku Sunquick Mango owoce, np. maliny mrożone lub świeże biszkopty Wykonanie 1. Żółtka przełóż do miski, i ubijaj je przez ok. 2 minuty. 2. Dodawaj stopniowo, łyżka po łyżce cukier cały czas ubijając, do momentu aż masa będzie puszyście biała (ok. 4 minuty). 3. W międzyczasie zagotuj w małym garnku wodę. Ustaw na nim miskę z kremem i stopniowo wlewać sok, cały czas ubijaj, aż do uzyskania gęstego kremu (trwa to ok. 5 minut). 4. Przelej krem do kieliszków, posyp owocami, ozdób biszkoptem. Podawaj od razu lub po schłodzeniu. Przepis powstał przy współpracy z blogiem apetyt-na-kuchnie.pl. Więcej inspirujących przepisów znajdziesz na: www.indexfood.pl oraz na www.facebook.com/kuchnia.wloska |