Zupa z mini kokardek z groszkiem cukrowym i kurczakiem
POTRZEBUJESZ:
Makaron Lubella Mini Kokardki 1/3 opakowania koncentrat bulionu drobiowego Krakus groszek cukrowy 300g groszek zielony 100g szparagi 1 pęczek cebula 1 sztuka piersi z kurczaka 2 sztuki oliwa do smażenia 2 łyżki liście laurowe 2 sztuki młody szpinak garść szczypiorek, drobno posiekany 1/2 pęczka Czas przygotowania: 30 minut Piersi z kurczaka pokrój w cienkie paski i przesmaż na oliwie - przez ok. 3 minuty każdą stronę. Dodaj do kurczaka drobno posiekaną cebulę i smaż jeszcze ok. 2 minuty. Bulion przygotuj zgodnie z instrukcją umieszczoną na opakowaniu koncentratu. Następnie zalej kurczaka bulionem , dołóż liść laurowy i zagotuj. Dodaj makaron Lubella do zupy i gotuj ją przez ok. 3 minuty. Następnie wsyp do garnka pokrojony w cienkie paski groszek cukrowy oraz groszek zielony i szparagi. Po kolejnych 3 minutach gotowania dodaj do całości młody szpinak, a po kolejnej minucie możesz posypać zupę natką pietruszki lub szczypiorkiem. Podawaj z odrobiną oliwy extra vergine. |