Zupa z mini kokardek z groszkiem cukrowym i kurczakiem

Autor:
Drukuj artykuł

POTRZEBUJESZ:
Makaron Lubella Mini Kokardki 1/3 opakowania
koncentrat bulionu drobiowego Krakus
groszek cukrowy 300g
groszek zielony 100g
szparagi 1 pęczek
cebula 1 sztuka
piersi z kurczaka 2 sztuki
oliwa do smażenia 2 łyżki
liście laurowe 2 sztuki
młody szpinak garść
szczypiorek, drobno posiekany 1/2 pęczka


Czas przygotowania: 30 minut


Piersi z kurczaka pokrój w cienkie paski i przesmaż na oliwie - przez ok. 3 minuty każdą stronę. Dodaj do kurczaka drobno posiekaną cebulę i smaż jeszcze ok. 2 minuty. Bulion przygotuj zgodnie z instrukcją umieszczoną na opakowaniu koncentratu. Następnie zalej kurczaka bulionem , dołóż liść laurowy i zagotuj.


Dodaj makaron Lubella do zupy i gotuj ją przez ok. 3 minuty. Następnie wsyp do garnka pokrojony w cienkie paski groszek cukrowy oraz groszek zielony i szparagi.


Po kolejnych 3 minutach gotowania dodaj do całości młody szpinak, a po kolejnej minucie możesz posypać zupę natką pietruszki lub szczypiorkiem. Podawaj z odrobiną oliwy extra vergine.