Minikółka z karmelizowanym rabarbarem, truskawkami i płatkami migdałów
POTRZEBUJESZ:
Makaron Lubella Mini Kółka 1 opakowanie (400 g) rabarbar 300g miód 100ml sok pomarańczowy 1 szklanka masło 30g jogurt grecki 1 opakowanie truskawki 250g płatki migdałów 50g melisa do dekoracji Czas przygotowania: 30 minut DO DZIEŁA! 1. Na pierwszy ogień? Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu. Płatki migdałów upraż na suchej patelni, ciągle mieszając, aż uzyskają złoto-brązowy kolor. 2. Jesteś na półmetku? Rabarbar obierz i pokrój na 3 cm kawałki. W szerokiej patelni rozgrzej 2/3 miodu i smaż na nim rabarbar - po 3minuty z każdej strony. Gdy się skarmelizuje, podlej go sokiem pomarańczowym i duś, aż zmięknie. Następnie dodaj do niego łyżkę masła. 3. To już prawie meta! Na koniec wymieszaj rabarbar z makaronem, dodaj jogurt grecki i posyp migdałami. Brawo! Oto Twoje przepyszne, owocowo-makaronowe danie! |