Letnia Sałatka z kokardkami

Autor:
Drukuj artykuł

Składniki na 4 porcje:
? 350 g makaronu kokardki Arrighi
? 250g pomidorków cherry
? Oliwa z oliwek Extra Vergine Olitalia
? czerwona papryka
? garść świeżej bazylii
? sól i pieprz do smaku
? 2 słoiki tuńczyka w oliwie z oliwek Callipo 160g
? 40 g czarnych oliwek Serpis
? 200g mozzarelli

Wykonanie:
Ugotuj makaron al dente w dużej ilości osolonej wody. Odcedź
i zahartuj zimną wodą i ponownie dokładnie odcedź. Pokrój pomidorki w ćwiartki, oliwki w plasterki, mozzarellę w kosteczkę a tuńczyka odcedź i połącz te składniki w dużej misce doprawiając oliwą z oliwek, solą i pieprzem. Wymieszaj z zimnym makaronem. Podawaj jako sałatkę.
Więcej inspirujących przepisów znajdziesz na: www.indexfood.pl oraz na www.facebook.com/kuchnia.wloska