Letnia Sałatka z kokardkami
Składniki na 4 porcje:
? 350 g makaronu kokardki Arrighi ? 250g pomidorków cherry ? Oliwa z oliwek Extra Vergine Olitalia ? czerwona papryka ? garść świeżej bazylii ? sól i pieprz do smaku ? 2 słoiki tuńczyka w oliwie z oliwek Callipo 160g ? 40 g czarnych oliwek Serpis ? 200g mozzarelli Wykonanie: Ugotuj makaron al dente w dużej ilości osolonej wody. Odcedź i zahartuj zimną wodą i ponownie dokładnie odcedź. Pokrój pomidorki w ćwiartki, oliwki w plasterki, mozzarellę w kosteczkę a tuńczyka odcedź i połącz te składniki w dużej misce doprawiając oliwą z oliwek, solą i pieprzem. Wymieszaj z zimnym makaronem. Podawaj jako sałatkę. Więcej inspirujących przepisów znajdziesz na: www.indexfood.pl oraz na www.facebook.com/kuchnia.wloska |