Jesień pod znakiem Rapso

Autor:
Drukuj artykuł

Najzdrowszy z olejów

Olej rzepakowy uważany jest za jeden z najzdrowszych gatunków ze względu na idealną proporcję nienasyconych tłuszczów omega 6 i omega 3. Należy pamiętać jednak, że tylko odpowiedni proces produkcji zagwarantuje pozyskanie pełnowartościowego produktu. Olej marki Rapso powstaje w procesie tłoczenia na ciepło. Jego oczyszczanie z zanieczyszczeń, wody oraz substancji zmętniających odbywa się dzięki fizycznej destylacji, która nie wymaga użycia środków chemicznych. Ponadto delikatna rafinacja oleju Rapso pozwala zachować cenne witaminy oraz składniki odżywcze, dzięki czemu zawiera on, aż 30mg naturalnej witaminy E na 100 g produktu. Wybierając 100% olej rzepakowy marki Rapso możemy mieć pewność, że wydobędzie on smak ulubionych potraw, uzupełniając je w cenne dla naszego organizmu składniki odżywcze. Co więcej, dzięki zawartych w nim tłuszczach wielonienasyconych olej Rapso wpłynie także korzystnie na pracę mózgu - poprawiając koncentrację oraz pamięć. Rapso może być używany zarówno do dań gotowanych, smażonych, pieczonych, a także sałatek, sosów, czy też dressingów. Uniwersalizm oleju rzepakowego Rapso wyraża się, bowiem w jego subtelnym smaku, który nie zdominuje potrawy.

Olej marki Rapso

Pojemność: 0, 75 ml

Cena brutto: 14,99 zł

Marka: Rapso

Producent: VOG Polska Sp. z o.o.