Mini świderki czekoladowe z musem mascarpone, nektarynką i syropem klonowym
POTRZEBUJESZ:
Makaron Lubella Mini Świderki z czekoladą 1 opakowanie (400 g) nektarynki 4 sztuki serek mascarpone 250g orzechy laskowe 50g syrop klonowy 50ml Czas przygotowania: 30 minut DO DZIEŁA! 1. Na pierwszy ogień? Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu. Orzechy upraż w piekarniku przez ok. 15 minut (bez tłuszczu), w temperaturze 160 st.C. 2. W międzyczasie? Serek mascarpone rozbij, ugniatając go łyżką, aż stanie się miękki. 3. To już prawie meta! Ugotowany makaron wymieszaj z pokrojonymi w ósemki nektarynkami. Podaj go na serku mascarpone. Całość posyp pokruszonymi orzechami laskowymi i polej syropem klonowym. Brawo! Prawda, że proste? A teraz sprawdź, jakie smaczne! |